maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ihana Lena :)








Kiitos kaunis Lenalle ja koko työryhmälle. Upean meikin teki Virpi Väisänen.

Halusin kuvata kauniin naisen ennen juhannusta upeassa iltavalossa ja Virpi bongasi hyvän ja yhteistyökykyisen mallin kaupungilta. Tapasimme ja sovimme kuvauksen Varjakan saareen johon menimme kapulalossilla työryhmän kanssa. Sääsket olivat tietenkin kiusanamme mutta loimme ympärille mukavan ja rennon ilmapiirin, ilman sitä ihmiskuvaus on hankalaa.

Saman rennon ja luottavaisen ilmapiirin luominen kuvakseen ja kuvaukseen on tärkeää. Sen olen huomannut kun olen tehnyt paljon lapsi-, lemmikki- yritys ja hääkuvauksia, uusista aluevaltauksista kerron hieman myöhemmin.... ;) Olla oma itsensä, aistia tilanteet ja luottaa intuitioon. Ihmiset kertovat kuvaajalle paljon myös käytöksellään, tämä on vielä helpommin aistittavissa kun kuvaa eläimiä. Mutta jos ja kun kuvattavia oppii "lukemaan" paremmin niin kuvaaminenkin on paljon helpompaa. Paljon on laitettava likoon itsestään mutta onhan tämä työ niin palkitsevaa, mikään ei ole mukavampaa kuin tyytyväiset asiakkaat.

Olen alkanut lukemaan Jussi Aallon muotokuvakirjaa mutta kovin pitkälle en ole päässyt koska aika on mennyt kuvatessa monenlaisia kuvauksia. Siitä kirjasta siis aatteita myöhemmin.

Ja kohtapuolin myös uusia kuvia, olkaa kuulolla ja nauttikaa ihanasta kesästä ja valosta!