tiistai 19. helmikuuta 2013

Kohti parempaa valoa

Kevään tuntua on jo hieman ilmassa, aivan varmasti! Päivä pitenee, valo lisääntyy ja valon luonne muuttuu. Hienoa kevättä ja kesää kohti ollaa menossa!

Talven ja pitenevät päivän myötä olen alkanut pohdiskelemaan myös studiovalon luonnetta ja mennyt kohti aina vaan parempaan kuvaa ja valoa. Koska sitähän muotokuvaaminen on, valon  ja varjon hallintaa, tunteen ja persoonallisuuden esilletuomista kuvattavissa sekä herkkää katsontaa.

Olen tutkiskellut valon luonnetta oppikirjojen ja kuvaesimerkkien avulla mutta paras oppi tulee vaan itse kokeilemalla ja näkemällä. Oppilaitokset ja oppikirjat antavan viiteet ja ideat mutta siihen se jääkin jos itse ei rohkeasti kokeile ja testaa. Älä pelkää epäonnistumista, jos pelkäät niin et voi onnistua!

Koirien ja  ihmiset kuvaamiseen voi soveltaa hyvinkin pitkälti samanlaista kuvausideaa:  Rauhallisuus ja tilannetaju, nopeus ja aistien herkkyys. Kuvattavan "lukeminen" ja ammattitaito. Valon ja kuvan tajuamisen taito ja tilanteessa eläminen.

Lumoudun valosta, en sille voi mitään. Kokeilin hieman uutta valaisuideaa koiriin:


Seuraavana ajattelin testata samantyyppistä valoideaa ihmisiin. Ja uusia heijastimia, valonmuokkaajia ja studiovermettä rakentelen ja tuumailen! Kah, eikun entistä parempaa valoa ja kuvaa kohti <3 br="">