torstai 27. toukokuuta 2010

Onnea kaikille uusille ylioppilaille!


Kävimme kuvaamassa kauniissa Ainolanpuistossa Laurasta ja hänen kahdesta koirastaan kuvia.Koirat ovat Lauralle tärkeitä ja näin niiden ottaminen ylioppilaskuviin hyvinkin luontevaa. Sadepilvet hieman kiersivät meitä ja tähyilimme taivaalle mutta onneksi pilvet eivät heittäneet päällemme sadetta vaan niiden avulla sain aikaiseksi kauniin ja pehmeän valon.

Koirien kuvaaminen miljöössä ja lisänä jotain toista kuvausta antaa paljon lisähaasteita kuvaajalle. Tässä avustajan merkitys kuvaustilanteessa korostuu. Hyvä avustaja tarkkailee ympäristöä (mm lähestyviä toisia koiria), antaa kontaktiääniä haluttuun suuntaan ja tarkkailee myös sitä miten eläimen turkki on. Toki heijastimen tai muun valonlähteen hallinta jää usein avustajan tehtäväksi. Eläimet kyllästyvät kuvakseen nopeammin kuin ihmiset (poikkeuksena lapset jotka näyttävät kyllästymisen aikuista helpommin, pienellä lapsellahan sosiaalisia estoja ei vielä ole) ja näin kuvauksen rytmitys ja eläimen käytöksen tarkkailu on todella tärkeätä.

Kirjoitin koirien valokuvaamisesta lehtijutun OSTY:n (Oulun seudun terrieriyhdistyksen) lehteen ja lehden olisi tarkoitus ilmestyä kesäkuun aikana. Toivottavasti lehtijutun myötä myös kotikuvaajat saavat entistä parempia kuvia rakkaista lemmikeistään.

Odotan tässä innolla postiluukun kolahtelua, vielä en ole saanut tilaamaani muotokuvauskirjaa. Siinä kesälukemista valoisiin öihin!

Pitenevää päivää, nautitaan valosta ja raikkaan vihreästä luonnosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti