torstai 10. maaliskuuta 2011

Se hieman erilainen kuorokuva...

Tässä hieman esimakua Iso Ilon tulevista promokuvista:



Kuvasimme promokuvat Levykauppa ÄX:ssä viime sunnuntaina (kiitos Jani) ja saimme tehokkaan kuvauksen hyvin käyntiin. Kuoron kanssa olimme jo ennakkoon tutustuneet, käyneet katsomassa treenajä ja ydinporukan kanssa syömässä. Ideointia ja ajatuksia tyylistä ja fiiliksestä heiteltiin jo silloin ilmaan. Pääideana oli se ettei ihan tyypillistä "porukka seisoo jäykkänä esiintymisvaatteet päällä kunnantalon portailla"- tyyppistä kuorokuvaa oteta vaan pyritään saamaan kuviin elämää ja sitä haluamaani tarinaa. Ja ennakkopalaverointi on tärkeä, silloin päästää asiakkaan kanssa samalle aaltopituudelle.

Kuvauspäivä meni hienosti! Koo assaroi ihanalla tarmolla ja tehokkaasti, kuorolaiset tulivat paikalle sovittuna aikana sopiviin tamineisiin ja meikkeihin sonnustautuneita. Hyvä, soittimiakin tuli mukaan! Jep, hieno homma! Ja kun päästiin vauhtiin ja fiilikseen niin kuvat tulivat kuin itsekseen. Ne mielikuvat jota päässäni olivat tilanteesta tallentuivat muistikortilla ja lennosta keksittiin lisää kuvattavaa. Mielen on oltava avoin kuvaustilanteessa vaikka toki suunnitelmiakin on ehdottomasti tehtävä ennakkoon.

Aika pitkälti kuitenkin ennakkoon teen kuvat päässäni, luon sen tarinan ja fiiliksen jota kuvauspaikalla lähden kuviin tekemään. Tästä ei saa kuitenkaan pitää kiinni ihan kynsin ja hampain, pitää antaa myös tunnelmalle ja hetkelle tilaisuus. Se on luovuutta ja tilanneherkkyyttä, kaikki aistit avoimena.

Kuorolaiset olivat täysillä mukana hommassa, tekivät oman tehtävänsä antamissani rooleissa ja antoivat palaa! Ohikulkijoilla taisi olla ihmettelemistä ja meinasi muutama liian innokas fani tulla väkisellä kuviin mukaankin ;)

Iso Ilo kuvia tulee enemmän esille myöhemmin, tämä ennakkomainoksena: Vappuaatona upea konsertti tulossa, oleppa kuulolla :D Ja me tehdään hienot kuvat valmiiksi käsiohjelmaan ja julisteeseen.

Kiitos, taas kiitos, teimme kuvat jälleen yhdessä. (hi, toistanko itseäni, yhteistyötähän tämä on).

Marjo

1 kommentti: